Ben je je kamer zat? Geef je kamer een make-over! - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
8 januari 2018

Als je nog thuis of in een studentenhuis woont, is je kamer de plek waar je veel tijd doorbrengt. Het is vaak niet groot, maar je kunt er natuurlijk wel echt je eigen plekje van maken. Ben je je kamer weer een beetje zat? Geef dan je kamer een make-over. Je hoeft hierbij niet direct te denken aan een hele verbouwing; met wat kleine aanpassingen, die ook nog lief zijn voor je portemonnee, zorg je al voor een groots effect. 

Pak het groots aan
Natuurlijk kun je met een nieuwe kleur op de muur snel een andere sfeer creëren, maar bekijk ook eens of je je kamer totaal anders kunt indelen. Op het eerste gezicht lijkt dat misschien niet mogelijk, maar zodra je gaat schuiven zie je vaak nieuwe mogelijkheden. Kruip uit je comfortzone en laat het dus niet alleen bij het omdraaien van een bureautje. Zet letterlijk álles op een andere plek neer dan dat het nu staat, zodat je echt het gevoel krijgt dat je in een andere kamer woont. Tijdens deze make-over kom je waarschijnlijk ook allerlei ‘vergeten‘ spulletjes tegen, zoals je oude telefoonhoesje of oordopjes, maar ook leuke accessoires die je dan weer een nieuw plekje kunt geven. Dat is een leuke bijkomstigheid van je kamer een make-over geven!

Eén nieuwigheid mag
Natuurlijk mag je wel wat geld besteden aan de herinrichting van je kamer, maar het is echt niet nodig om alles te vervangen. Zoek een item uit dat veel effect heeft op het totaalplaatje, zodat je met één nieuw item al een wereld van verschil kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw vloerkleed, nieuwe gordijnen of een heel mooi dekbed. Al deze items maken een groot deel uit van je kamer en zullen dus ook gelijk opgemerkt worden.  

Kussens heb je nooit genoeg
Waarmee je ook al snel een andere uitstraling aan je kamer kunt geven, zijn kussens. Het is een relatief goedkope oplossing en het effect is groot. Kies een nieuwe accentkleur in je kamer en koop kussens in die kleur. Tegenwoordig is het ook helemaal geoorloofd om verschillende kleuren, stoffen en dessins met elkaar te mixen. Zo kun je kussens vaak weer hergebruiken. 

Creatief met washi tape
Ook kun je met washi tape veel leuke dingen doen als je je kamer een make-over geeft. Naast dat je er perfect je eigen hoesje mee kunt ontwerpen, gebruik je dit tape voor vrijwel elke accessoire-boost. Heb je bijvoorbeeld praktische opbergdozen onder je bed staan, maar kun je ze niet bepaald mooi noemen? Dan biedt dit tape de uitkomst. Een goedkope oplossing om je bestaande spullen om te toveren tot iets nieuws.

 

Getagd met: ,


0 reacties op “Ben je je kamer zat? Geef je kamer een make-over!”