Exotisch loungen - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
10 mei 2013

De temperaturen stijgen en de zon laat zich steeds vaker zien; tijd om ons wat meer te verdiepen in tuinmeubels en buitenaccessoires! In mijn zoektocht kwam ik deze loungeset van het Duitse merk Dedon tegen. Wat een heerlijk exotisch tintje, dacht ik meteen. Toen ik ook nog las dat de roots van deze buitenmeubelen in de Filipijnen ligt (waar ik twee maanden geleden een prachtige reis heb gemaakt), was ik helemaal verkocht!

De mooie geweven lijnen en de exotische kleuren spraken mij meteen aan. Daarnaast vind ik een loungechair waar je met twee personen in kunt zitten ontzettend leuk (én romantisch).

Daarnaast zit er ook een mooi verhaal achter de loungeset: founder Bobby Dekeyser ontdekte ruim twintig jaar geleden op een beurs in Frankrijk de prachtige weeftechniek van een Filipijnse ondernemer. Hij reisde vervolgens af naar de Filipijnen om het met eigen ogen te zien en een samenwerking werd een feit. De eerste jaren werd het weefmateriaal verscheept naar Duitsland, maar in 2000 werd besloten om op het eiland Cebu in de Filipijnen een fabriek te openen waar de loungesets geheel worden geproduceerd. Voornamelijk locals zijn hier aan het werk, wat ik ontzettend mooi vind. Ik heb met eigen ogen tijdens mijn reis door de Filipijnen gezien dat werkgelegenheid daar hard nodig is. Gelukkig dat het Duitse merk Dedon de productie overlaat aan de bevolking van het land waar de roots van het merk ligt!

Nog een leuk weetje: de Dala loungeset bestaat voor 75 procent uit gerecycled materiaal, waaronder oude eet- en drinkverpakkingen!

De Dedon Dala, ontworpen door de New Yorkse designer Stephen Burks, geeft je terras een exotisch tintje!

De Dala loungeset is het nieuwste ontwerp en verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: grass, fire en stone. De collectie bestaat uit de tweezit loungechair en verschillende formaten bijzettafels.

Heb je trouwens al gezien dat je per mail op de hoogte kunt worden gehouden over nieuwe blogposts? In de rechterbalk kun je je e-mailadres invullen. Wanneer je vervolgens klikt op ‘abonneer je op dit blog’ ontvang je een mailtje als er een nieuwe blogpost online staat!1 reactie op “Exotisch loungen”


    12 mei 2013

    wowwwwww so fun!!!!!