Eetkamerstoelen: welk materiaal? - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
21 februari 2016

Wanneer je op zoek gaat naar een eetkamerstoel zul je merken dat de keuze tegenwoordig gigantisch is. Eetkamerstoelen zijn er in allerlei stijlen, vormen, kleuren en materialen. Genoeg om over na te denken dus! In dit artikel vertel ik je meer over de mogelijkheden wat betreft materiaal en de bijbehorende kenmerken, die goed zijn om in het achterhoofd te houden bij het maken van je keuze.

Eetkamerstoelen materiaal4  Eetkamerstoelen materiaal2

Houten eetkamerstoelen 
Houten eetkamerstoelen zijn tijdloos en stralen warmte uit. Wel straalt elke houtsoort iets anders uit. Waar blank hout perfect past bij de Scandinavische woonstijl, komt donkerder hout goed tot zijn recht in een retro interieur. Combineer je houten stoelen met een houten tafel? Let er dan op dat de houtsoorten mooi met elkaar matchen. Low budget tip: breng houten stoeltjes van de kringloop weer tot leven door ze in een leuk kleurtje te schilderen. Zo behouden ze wel de vintagelook, maar zien ze er weer helemaal strak uit. Hierbij is het ontzettend leuk om voor allemaal verschillende exemplaren te gaan. Schilder ze wel in één kleur voor eenheid en rust.

Kunststof
Wie bij kunststof vooral aan tuinstoelen denkt, heeft het mis. Grote designers werken juist graag met dit materiaal. Met kunststof kun je namelijk alle kanten op qua vorm. Kunststof stoelen hebben daarom vaak mooie, aparte vormen en bovendien vind je ze in alle kleuren van de regenboog. Tot slot zijn ze eenvoudig in onderhoud; je kunt ze gewoon met een vochtige doek afnemen. Perfect dus voor in een huis waar flink getafeld wordt of kinderen wonen.

Metaal
Houd je van de industriële woonstijl? Dan vind je metalen stoelen vast mooi. Vooral zwarte metalen eetkamerstoelen zien we steeds vaker. Ze zijn stevig en net als kunststof makkelijk in onderhoud. Om te voorkomen dat je eethoek kil overkomt, zet je de metalen eetkamerstoelen rondom een houten tafel. Zo creëer je een warm, maar stoer geheel.

Leer
Staat zitcomfort bij jou voorop? Dan zijn leren eetkamerstoelen voor jou een goede optie. Leren stoelen zitten vaak heerlijk! Met leer kun je qua stijl eigenlijk twee kanten op. Enerzijds zorgen bepaalde leren stoelen voor een robuuste en stoere look. Anderzijds kunnen leren stoelen ook heel stijlvol en klassiek zijn. Dit wordt vooral bepaald door de leersoort, kleur en natuurlijk het ontwerp van de stoel. Houd wel in gedachte dat leer een natuurproduct is en dus kan verkleuren. Maar als het kwalitatief materiaal is, wordt leer eigenlijk na verloop van tijd steeds mooier!

Gestoffeerd
Wanneer je het over zitcomfort hebt, dan mogen gestoffeerde stoelen natuurlijk niet ontbreken. Breng jij heel wat uurtjes aan de eettafel door, dan is het dus verstandig om hiervoor te kiezen. Het is wel goed om je te realiseren dat er qua zitcomfort nog veel verschil kan zijn. De ene zitting is veel zachter dan de andere. Let ook altijd goed op de textuur van de stof. Is de stof lekker zacht en wat voor uitstraling heeft de textuur? Zo kan een bepaalde textuur de stoel grof en stoer maken of juist heel elegant laten ogen.

Eetkamerstoelen materiaal1  Eetkamerstoelen materiaal5

Kun je niet kiezen? Er zijn ook stoelen met een mix van twee, drie of zelfs vier verschillende materiaalsoorten. Zo kun je bijvoorbeeld voor een stoel kiezen met houten poten, een kunststof buitenkant en een gestoffeerde zitting.

Van welk materiaal zijn jouw eetkamerstoelen? 

Getagd met:


0 reacties op “Eetkamerstoelen: welk materiaal?”