Drie trends op het gebied van verlichting - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
19 oktober 2014

De dagen worden helaas weer korter, maar gelukkig brengt dat ook een ‘lichtpuntje’ met zich mee: het is namelijk hoogste tijd voor mooie verlichting in huis! De juiste verlichting brengt sfeer in huis, maar een lamp kan ook een absolute eyecatcher in huis zijn. Dit jaar zien we verschillende trends op het gebied van verlichting. Hieronder laat ik je mijn drie favoriete trends zien.

Trend 1: de minimalistische hanglamp
Less is wat mij betreft absoluut more.  Deze trend vind ik zelf ontzettend leuk voor in de slaapkamer of in de keuken. Door zelf een kleur snoer, fitting en lamp te kiezen, kun je de hanglamp helemaal naar smaak samenstellen. Om wel een beetje op je energieverbruik te letten, kies je natuurlijk voor mooie design spaarlamp in plaats van een gloeilamp. 

Gloeilamp de minimalistische hanglamp  Gloeilamp minimalitsche hanglamp

Trend 2: verschillende lampen bij elkaar
Vond jij de vorige trend wel erg minimalistisch, dan past dit wellicht beter bij jou. Tegenwoordig is het niet meer zo dat je twee dezelfde lampen boven de eettafel moet hangen. Creëer een speels effect met verschillende exemplaren. Handig voor wie niet kan kiezen! Wil je het geheel wel een beetje rustig houden? Ga dan voor verschillende lampen in dezelfde kleur.

Verschillende hanglampen bij elkaar  Verschillende hanglampen bij elkaar

Trend 3: big, bigger, biggest
Hoewel ik bij trend 1 zei dat ‘less absoluut more is’, zien we dit jaar ook grote XL hanglampen boven de eettafel. Ga hierbij wel voor minimalistisch vormgegeven exemplaren. Iets minder geschikt voor kleinere ruimtes, maar als je de ruimte hebt is het ongetwijfeld een blikvanger in huis!

Grote hanglamp van Muuto  Grote hanglamp boven de eettafel

 

Welke trend vind jij het mooist?  

Getagd met: ,


2 reacties op “Drie trends op het gebied van verlichting”


    19 oktober 2014

    Big, bigger & biggest heb ik at mi casa! Coole trend!


    Nelly

    7 november 2014

    Ik vind de combinatie van verschillende lampen een leuk effect geven. weet niet of ik het zou aandurven in mijn eigen huis.