DIY: Words Pattern Sheet - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
12 november 2012

Zoals ik in mijn report van de Woonbeurs al liet zien: met touw figuren of woorden op de muur vormen is helemaal hot! Een super leuke trend als je het mij vraagt! Op de Woonbeurs ontdekte ik Mo Man Tai Design, die speciale papieren patronen ontwerpt waarmee je dit eenvoudig thuis kunt doen. Ik was meteen fan en testte het dit weekend bij mij thuis!

Wat heb je nodig:
Words Pattern Sheet van Mo Man Tai Design (€9,90)
– Spijkers ± 130 stuks (€2,10)
– Wol ± 7 meter (€2,00)
– Meetlint
– Plakband
– Markeerstift
– Schaar
– Waterpas

 

Stap 1: Ontwerp bepalen en het patroon ophangen 
Op de Words Pattern Sheet vind je zes verschillende ontwerpen die je kunt maken. De zes ontwerpen hebben op het patroon ieder een eigen kleur. Ik koos het &-teken, waarvoor ik de zwarte lijn moest volgen. Om er zeker van te zijn dat ik niet per ongeluk de ‘zwarte route’ zou verlaten, besloot ik de zwarte lijn nog even met een felle oranje stift te markeren. Vervolgens koos ik een mooi plekje, boven het slaapbankje in de logeerkamer. Met het meetlint zorgde ik dat het &-teken precies in het midden zou komen en plakte het patroon met plakband op de muur. Met de waterpas-App (ja ik ben vrij digitaal ingesteld ;)) controleerde ik of het papieren patroon recht hing.

Stap 2: Spijkeren
Toen het patroon op de muur hing en de lijn die ik moest volgen voor het &-teken duidelijk was, kon het spijkeren beginnen! Ik had gekozen voor zilverkleurige spijkers van 30 mm lang met een goede platte kop, zodat je straks makkelijk de wol eromheen kunt draaien zonder dat het van de spijker afglijdt. Natuurlijk kun je naar eigen voorkeur qua kleur en grootte van de spijkers variëren. Op het patroon is duidelijk met stippen aangegeven waar je de spijkers in de muur moet slaan; niks moeilijks aan! De spijkers sloeg ik ongeveer 1 cm in de muur, zodat deze nog zo’n 2 cm uit de muur staken. Tip voor tijdens het spijkeren: kies een handig startpunt. Bijvoorbeeld van boven naar beneden, zodat andere spijkers niet in de weg zitten bij het hameren.

Stap 3: Papieren patroon verwijderen
Na zo’n 130 spijkers erin geslagen te hebben, heeft het &-teken vorm gekregen en kan het papieren patroon van de muur. Als je dit heel voorzichtig doet, zou je het patroon eventueel nog een keer kunnen gebruiken. Tip: bij ‘ingewikkeldere’ ontwerpen kun je het papieren patroon het best laten zitten totdat je de wol om de spijkers hebt gedraaid (stap 3 en 4 dus omdraaien). Je ziet dan beter hoe de lijnen lopen en waar je het draad moet spannen.

Stap 4: Wol om de spijkers draaien
De spijkers zitten in de muur; klaar op de wol om de spijkers te draaien! Kies een hoekpunt waar je gaat beginnen en knoop de wol om de spijker vast. Vervolgens draai je de wol om elk spijkertje voordat je naar de volgende gaat. Zorg dat je de wollen draad goed strak spant voor het mooiste resultaat. Wanneer je weer bij het beginpunt aankomt, knoop je de wol weer met een dubbele knoop vast aan het spijkertje. Nog even de uiteinden van de wol kort afknippen.

En klaar is je zelfgemaakte &-teken aan de muur!
Ik vind het eindresultaat echt super cool en ben er heel blij mee! Achteraf zou ik wel voor een andere kleur wol hebben gekozen. Hoewel de kleur van de bol wol er in de winkel best ‘fel’ uitzag, viel dat eenmaal op de muur tegen. Maar het leuke is dat je niet gebonden bent aan de wol die je in eerste instantie eromheen hebt gedaan. Je kunt het natuurlijk makkelijk vervangen. Ik ben toch van plan de logeerkamer nog een keer helemaal opnieuw in te richten, dus dan stem ik de kleur wol opnieuw af bij de inrichting en zal ik voor een nog fellere kleur wol gaan.

Met de Words Pattern Sheet kun je ook de woorden ‘Love’, ‘Today’, ‘Hier & Jetzt’ en een chinees-teken en @-vorm maken. Mo Man Tai Design heeft naast de Words Pattern Sheet ook de Poetry Patterns Sheet en de Masterpieces Pattern Sheet8 reacties op “DIY: Words Pattern Sheet”

  Catelijne

  12 november 2012

  Echt gaaf !! Misschien ga ik het ook wel proberen !


  Tessa

  13 november 2012

  Heel gaaf!! Je brengt me op ideeën! ;)


  Mirjam

  14 november 2012

  Marcella, erg leuk. Goede afleiding ook naast het hard studeren en schrijven en lopen….
  Kreeg je die spijkers zo in de muur? (staalspijkers???)


  Marcella

  14 november 2012

  Dankje!

  Het zijn hele normale spijkertjes. Zou ze inderdaad niet helemaal de muur in kunnen slaan, maar voor nu hoefde het maar ongeveer een centimeter en dat ging prima!


  Bernadette

  16 november 2012

  Oh die is leuk! Wat een vondst….  11 december 2014

  Ziet er super leuk uit. Misschien wel wat voor in de toekomst!  14 september 2015

  Great work, good continuation  14 september 2015

  Hartelijk dank voor uw uitleg