DIY: kapstok van steigerbuizen en steigerhout - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
7 november 2016

Houd je van een stoere, robuuste look in huis? Steigerbuis meubelen passen dan wellicht helemaal in jouw straatje. Van een bed tot een tafel en een stoel: wist je dat je met steigerbuizen en steigerhout zelf eenvoudig unieke meubelen kunt maken? In deze do it yourself lees je hoe je een kapstok van steigerbuizen en steigerhout maakt.

Steigerbuizen in en om het huis
De laatste jaren zie je steigerbuizen steeds vaker terug in het interieur. Eigenlijk kun je met deze materialen allerlei soorten meubelen maken. Het is vooral een uitkomst wanneer je op zoek bent naar een meubel met een specifiek formaat, omdat het op een specifieke plek in huis moet passen. Bijvoorbeeld net tussen die twee muurtjes of in die rare hoek in huis. Ook voor hangende toepassingen zijn steigerbuizen ideaal. Het is een stevige oplossing en je kunt het gemakkelijk aan de muur bevestigen door middel van de gaten in de voetplaat van de buiskoppeling. Schroef een paar stevige bouten of schroeven in de muur en het hangt!

Steigerbuizen  Steigerbuizen

Tip: verf de steigerbuizen eens in een mooi kleurtje! 

Ook in de tuin zijn steigerbuizen in combinatie met steigerhout populair. De buizen zijn namelijk ook geschikt voor buiten. Let er wel op dat normale steigerbuizen na een tijdje kunnen gaan roesten. Je kunt in dat geval beter kiezen voor aluminium steigerbuizen. Deze roesten niet en kleuren dus ook niet oranje. Wel kan aluminium op lange duur wat dof worden door de oxidatie, maar vaak ziet dat er juist nog stoerder uit!

DIY kapstok
Ben je op zoek naar een kapstok met veel opbergmogelijkheden, maar heb je tot op heden geen geschikt kant-en-klaar exemplaar kunnen vinden? Overweeg dan eens om zelf een kapstok te maken. Houd onderstaande tekening als voorbeeld; eventueel kun je nog wat formaten aanpassen. Via ReclameMaterialen.com bijvoorbeeld kun je de buizen kosteloos op maat laten zagen. Het is goedkope en eenvoudige oplossing. Een steigerhouten plank is vaak al vanaf € 3,50 te koop bij de meeste bouwmarkten. Het frame van de kapstok maak je vervolgens van steigerbuizen en buiskoppelingen. Veel kluservaring heb je niet nodig, want de buiskoppelingen schuif je eenvoudig over de buizen heen. Zet de koppelingen vervolgens vast met behulp van een inbussleutel.

diy-kapstok

 

Wat heb je nodig?
• A: 1x buis van 1000 mm
• B: 1x buis van 1700 mm
• C: 1x buis van 2000 mm
• D: 4x buis van 300 mm
• E: 2x buis van 835 mm
• G: 4x hoekverbinder
• H: 10x haak
• J: 5x leuninghouder
• K: 6x voetplaat
• L: 1x vintage paneel van 400 mm bij 2200 mm
• 24x schroefjes van 5 x 20 mm

 

 

Bouwtekening: DIY kapstok

diy-kapstok-bouwtekeing2 reacties op “DIY: kapstok van steigerbuizen en steigerhout”

  Petra

  8 november 2016

  Leuk! Wij hebben voor onze kleding een hele wand met steigerbuizen. Staat zo mooi! Bij de Hornbach hebben ze echt alles hiervoor.


  Marieke

  29 november 2016

  Onlangs heb ik een wandmeubel besteld bij Eigentijdse Design Meubelen, hierbij waren de buizen zwart, echt super mooi