DIY: houten snijplank opleuken - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
5 december 2013

Een tijdje geleden schreef ik al over de houten snijplank als trend voor in de keuken. Was het voorheen slechts een functioneel voorwerp; nu is een houten snijplank ook een absolute woonaccessoire voor in de keuken. Je kunt er namelijk ontzettend leuk mee decoreren! Daarnaast kun je de snijplank zelf nog wat opleuken met een leren veter. Zo wordt mijn nieuwe XXL snijplank van vtwonen nóg mooier! Een eenvoudige, maar o zo leuke Do It Yourself!

DIY houten snijplank opleuken

Knoop de leren veter aan de achterkant van de snijplank stevig vast.
.

DIY houten snijplank opleuken

Wikkel vervolgens de leren veter een aantal keer strak langs elkaar om de steel van de snijplank.
.

DIY houten snijplank opleuken

Wanneer je vindt dat de leren veter vaak genoeg eromheen is gewikkeld bind je deze weer vast. Eventueel kun je ook lijm gebruiken.

.

DIY houten snijplank opleuken

 Knip drie slierten van de leren veter. Plak de uiteinden op tafel met plakband vast en maak een vlecht.

.

DIY houten snijplank opleuken

 Haal de vlecht door het gaatje van de snijplank en knoop de uiteinden aan elkaar vast. Je hebt nu een mooie lus voor de snijplank.

.

DIY houten snijplank opleuken

Getagd met: , , ,


4 reacties op “DIY: houten snijplank opleuken”


  8 december 2013

  Leuk idee! Lijkt me ook mooi met een gekleurde veter, maar die wordt dan weer zo snel vies, dus zwart is de beste optie!  13 december 2013

  Wat een leuk idee!


  Elisabeth

  21 januari 2015

  Hoi, ik vind de plank die je voor deze fotos gebruikt echt super mooi! Ik kan de plank helaas niet op vtwonen zelf vinden.. :( Zou jij mij kunnen vertellen welke dit is?  1 februari 2015

  Hi Elisabeth, hmm.. dan ben ik bang dat deze al uit de collectie is :-( Deze lijkt er wel een beetje op: http://www.fonq.nl/product/raumgestalt-snijplank-donker-eiken/86324/ Misschien is dat wat voor je?