Designhostel Generator Amsterdam - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
17 april 2016

Als je denkt dat een hostel altijd simpel en eenvoudig is, heb je het in dit geval mis. Generator is namelijk een designhostelketen dat staat voor unieke slaapplekken waarbij design de leidraad is. Naast in onder andere Londen, Berlijn en Parijs vind je dit designhostel nu ook in Amsterdam en wel in een monumentaal Universiteitsgebouw! Met 564 bedden verdeeld over 168 kamers, verschillende bars en een restaurant is Generator Amsterdam de nieuwste hotspot van Amsterdam Oost. Dus of je nu een bijzondere én betaalbare overnachting zoekt of gewoon een drankje en hapje wilt doen: hier moet je zijn!

Designhostel Generator Amsterdam (13)  Designhostel Generator Amsterdam (3)

Design is overal
Van de kamers tot de lobby, de bars en het restaurant: in Generator Amsterdam staat design overal centraal! DesignAgency heeft hiervoor met meerdere Nederlandse en internationale designers samengewerkt en het resultaat mag er zeker zijn. Overal vind je verrassende elementen, zoals de totempalen bij binnenkomst en de opvallende illustraties op de muren. Daarnaast vind je door het hele pand voormalige fabriekslampen. De meesten zijn voorzien van een informatiekaart waarop je kunt lezen waar de lamp vandaan komt, leuk!

Designhostel Generator Amsterdam (6)  Designhostel Generator Amsterdam (4)   Designhostel Generator Amsterdam (1)    Designhostel Generator Amsterdam (7)

Nescio: food & drinks
Maar waar het echt allemaal gebeurt, is Nescio. Dit zijn de bars en het restaurant, die verdeeld zijn over drie ruimtes. Direct aan de lobby vind je een hoge ruimte met een terras dat uitkijkt over het park, wat het cafégedeelte is. Vanuit de lobby loop je door naar het tweede gedeelte van Nescio: het Auditorium. Deze bijzondere ruimte was voorheen een collegezaal. Door de verschillende verhogingen zijn er gezellige hoekjes gecreëerd waar je terecht kunt voor een kop koffie, maar ook voor een cocktail. Als je boven in het Auditorium doorsteekt, kom je uit bij het derde deel van Nescio: de Library. De oude Universiteitsbibiliotheek is nog helemaal in originele staat!

Designhostel Generator Amsterdam (8) Designhostel Generator Amsterdam (5) Designhostel Generator Amsterdam (2) Designhostel Generator Amsterdam (12) Designhostel Generator Amsterdam (11) Designhostel Generator Amsterdam (10) Designhostel Generator Amsterdam (9)

Een bed in een vierpersoonskamers boek je vanaf € 18,- per nacht, een tweepersoonskamer vanaf € 70,- per nacht.

Generator Amsterdam
Mauritskade 57, Amsterdam

Openingstijden Nescio:
Zo-do: 09:00u tot 03:00u
Vrij-za: 09:00u tot 04:00u0 reacties op “Designhostel Generator Amsterdam”