Bulb lamp samenstellen: 3 mooie stijlen - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
23 mei 2017

Het zelf samenstellen van je eigen lamp is de laatste jaren sterk in opkomst. En geef het eens ongelijk: je ideale lamp samenstellen, is natuurlijk  superhandig! Vooral bij een bulb lamp zijn de keuzemogelijkheden vaak oneindig. Je kiest zelf een snoer, fitting en lichtbron en een uniek exemplaar is geboren! Er zijn zeker ruim honderd combinaties te verzinnen, maar hieronder licht ik drie combinaties uit die elk een uitgesproken stijl hebben. Welke is jouw favoriet?

Bulb lamp samenstellen

Stijl 1: Industrieel
De light bulb past perfect binnen de industriële woonstijl. Door kleur te beperken tot zwart, wit en grijs en voor ruwe materialen als metaal of beton te kiezen, creëer je al snel een lamp met een industriële uitstraling. Het strijkijzersnoer is er in vele effen kleuren, maar ook met leuke patroontjes. Wil je aan de industriële lamp een speelse touch geven, dan is dit zwart-wit zigzag patroon een leuke optie.

Bulb lamp samenstellen3

Stijl 2: Scandinavisch
De grote E27 bulb lamp is binnen de Scandinavische woonstijl erg populair. De lichtbron is rond van vorm en groot van formaat. Rustige basiskleuren staan verder centraal, maar dat betekent niet dat er geen kleur mag zijn. Pastelkleurige snoeren zouden ook heel goed bij deze woonstijl passen. Hout zorgt daarnaast voor warmte, iets wat in de Scandinavische woonstijl belangrijk is. Ben je gek op deze stijl? Dan zul je deze lamp met houten fitting trouwens ook mooi vinden.

Bulb lamp samenstellen2

Stijl 3: Hotel glam
De laatste jaren zien we steeds vaker een vleugje glamour in het interieur terug. Zo was fluweel en velours afgelopen seizoen ongekend populair. Ook met warme kleuren en glanzende materialen haal je glamour in huis. Vooral diepgroen en goud levert een spannende combinatie op. Het zorgt voort een luxueuze uitstraling die je vaak in boutique hotels ziet. Een mooie stijl voor bijvoorbeeld in de slaapkamer!

Bulb lamp samenstellen1

Welke combinatie vind jij het mooist? 1 reactie op “Bulb lamp samenstellen: 3 mooie stijlen”


    11 januari 2020

    Wat een leuke lampen die eerste, zeg! Dat die zo makkelijk zelf te maken zijn! Ik heb al een heel lang 2 kleine kroonluchters boven mijn keukentafel hangen, maar daar ben ik nu zó op uitgekeken! Ik ga dit zeker proberen te maken!

    Groetjes, Anne