Buitenkleed kopen? Zo kies je de juiste! - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
23 maart 2023

De buitenruimte verdient tegenwoordig net zoveel aandacht als binnen, zeker in de lente en in de zomer. Maar hoe maak je het daar net zo gezellig? Met tuinverlichting en een vuurkorf creëer je al snel een gezellige sfeer. Maar je maakt het pas écht af met een mooi buitenkleed: dé instant sfeermaker voor in de tuin. Een vloerkleed, buiten? Jazeker! Tegenwoordig zijn er speciale buitenkleden verkrijgbaar. Met deze tips kies je eenvoudig de juiste! 

.

Tip 1: materiaalkeuze van een buitenkleed

Een fijn materiaal voor een buiten vloerkleed dat je tegenwoordig veel ziet is polypropyleen. Dit plastic materiaal is ontzettend sterk en beschikt over weerbestendige eigenschappen. Toch geeft polypropyleen ongeveer hetzelfde gevoel als natuurlijke vezels, waardoor het nog steeds lekker zacht aanvoelt. Daarnaast is dit materiaal heel eenvoudig schoon te maken met een natte doek. En een regenbui? Die overleeft hij ook met gemak! Je kunt het tuinkleed dus gewoon buiten laten liggen en in de zon laten drogen.

Kies je liever voor een meer natuurlijk materiaal? Denk dan aan jute. Jute vloerkleden zijn duurzaam en hebben een mooie natuurlijke uitstraling. Wel is het een stuk minder gebruiksvriendelijk dan polypropyleen. Zo doe je er goed aan om het kleed regelmatig om te draaien om verkleuring door de zon te voorkomen. Ook vlekken poets je minder makkelijk weg en het is niet handig om een jute buitenkleed in de regen te laten liggen.

.

Tip 2: grootte en vorm

Een buiten vloerkleed is een echte instant sfeermaker, daarom mag een buitenkleed groot zijn en lekker opvallen. Daarnaast is het ook een uitkomst om lelijke tuintegels te verbloemen. Leg er een buitenkleed neer en je zult zien dat de tuin direct een andere uitstraling krijgt. Daarnaast staan op een buitenkleed vaak wat tuinmeubels – zonde als het kleed dan te klein is en helemaal wegvalt. Kies dus zeker niet voor een te klein kleed! Daarnaast zijn er allerlei vormen. Met een rond kleed maak je het geheel vaak wat speelser. Nog een tip voor een speels effect: leg twee kleden gedeeltelijk over elkaar heen!

.

Tip 3: een kleurrijk buitenkleed met print of toch effen?

Ga je voor een effen kleed of juist met een vrolijke print? Dit is natuurlijk heel persoonlijk. Bedenk daarbij op wat voor ondergrond het kleed komt te liggen en of je dus wilt dat het kleed opvalt of juist in het geheel blendt. Let wel op met donkere kleuren. Met lekker weer loop je al snel op blote voeten. Een donker kleed kan pal in de zon warm worden en dat is niet heel prettig aan de voeten.

Benieuwd naar nog meer instant sfeermakers voor in de tuin? Doe meer inspiratie op.

.0 reacties op “Buitenkleed kopen? Zo kies je de juiste!”