Bruikbare tips voor de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
3 april 2021

Nu het officieel lente is en de zon zich weer voorzichtig laat zien, begint het te kriebelen om het huis weer eens flink onder handen te nemen. Het is tijd om het interieur lenteproof te maken. Wellicht wil je wat kleine veranderingen of nieuwe kleuren in je interieur doorvoeren. Maar voordat je daarmee begint, is het tijd voor… jouw jaarlijkse voorjaarsschoonmaak! 

 

Ramen lappen & gordijnen wassen

Het grote pluspunt van het voorjaar: er komt meer daglicht in huis binnen. Alleen herinnert het zonlicht op de ramen jou eraan dat het wassen van de ramen inmiddels even is geleden. Plotseling zie je hoe vies de ramen zijn! Zeem de ramen van buiten en binnen en neem direct de kozijnen mee. Dit is ook het moment om de gordijnen te wassen voor een extra frisse look én geur in huis.

Tip: zie je na het zemen van de ramen nog strepen of druppels? Veeg er dan met een prop krantenpapier overheen en de strepen verdwijnen! 

 

Maak het huis grondig schoon

En nee, dan hebben we het niet over je gebruikelijk poetsrondje in huis. Tijdens de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak pak je het grondig aan. Schuif alles van de muur, zodat je hoekjes die je normaal overslaat met stofzuigen nu wél meeneemt. Onder het bed wordt ook vaak vergeten. In de keuken schenk je extra aandacht aan de oven en/of magnetron en in de badkamer ga je schimmel en kalkaanslag te lijf. Klop matten uit en was al het textiel in huis, zoals kussens, tafellinnen, plaids en vloerkleden.

Tip: HG heeft diverse wondermiddeltjes voor allerlei schoonmaakuitdagingen. 

 

Doe overbodige spullen weg & berg op

Dit is het moment om eens kritisch naar de spullen in je huis te kijken. Zijn er overbodige spullen die eigenlijk alleen maar in de weg liggen en geen enkele functie hebben? Ruim het dan gewoon op of zet het op Marktplaats. Wil je je tijdschriftenverzameling niet weg doen? Lees dan hier de tips om ze goed op te bergen. Spullen die je nog wel gebruikt, maar niet geschikt zijn om in het oog te liggen, berg in je een afgesloten opbergkast op. Heb je te weinig opbergruimte? Schaf dan een goede opbergkast aan.

Tip: heb je niet veel ruimte in huis, kies dan voor een smalle, hoge opbergkast. Daar past stiekem erg veel in! 

Ruim je kledingkast op

Bij de komst van de lente hoort een nieuwe garderobe. Berg tijdens jouw voorjaarsschoonmaak dikke winterkleding op en zoek kleding die je niet meer draagt uit. Vind je het lastig om spullen weg te doen? Trek dan de kleding waarover je twijfelt komende maand weer eens een dagje aan en oordeel of je er nog blij mee bent. Voel je je er niet happy is, doe het dan gewoon weg. Je zult zien dat je veel vrolijker wordt van een opgeruimde kast!

Tip: vergeet niet een sopje door de kast te halen en leg geurzakjes met een frisse lentegeur neer. 

 0 reacties op “Bruikbare tips voor de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak”