Boxspring kopen: waar let je op? - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
27 maart 2016

Een goede nachtrust willen we allemaal. Naast een rustgevende slaapkamer zonder storende omgevingsfactoren is de belangrijkste factor hiervoor misschien wel het bed. Wil je graag een nieuw bed kopen en overweeg je een boxspring? Lees dan in dit artikel waarop je moet letten.

Wat is een boxspring?
Het meest kenmerkende aan een boxspring is dat het uit meerdere delen bestaat: een onderstel (de box), een matras en een topper (topmatras). Doordat het uit meerdere delen bestaat, is een boxspring vaak wat hoger dan een normaal bed. Naar wens kan er nog een hoofd- en/of voetbord aan worden toegevoegd en kun je kiezen voor een vlak of elektrisch verstelbare boxspring.

Boxspring slaapkamer

Het onderstel

  • Pocketvering of bonellvering: het onderstel van een boxspring – vaak gemaakt van hout of metaal – is als het ware een beklede bak op poten. Hierin ligt een frame dat voorzien is van pocketvering of bonellvering. Pocketvering is steviger dan bonellvering, waardoor draaien in bed prettiger is. Bonellvering geeft een zacht en wiegend gevoel, maar je voelt de vering wel beter zitten. Tegenwoordig zie je daarom steeds meer pocketvering in het onderstel.

Matras

  • Pocketvering matras: er zijn veel verschillende soorten matrassen. Over het algemeen wordt bij een boxspring vaak gekozen voor een pocketvering matras. Zo’n matras bestaat uit kleine stalen veren die verpakt zijn in losse zakjes. Op deze manier kunnen de veren zich vrij bewegen, waardoor ze zich eenvoudig naar jouw lichaamscontouren vormen.
  • Hardheid en lichaamsgewicht: op basis van je gewicht wordt de hardheid van het matras bepaald. Doordat een boxspring uit twee losse matrassen bestaat, kan je partner een andere hardheid kiezen. Ideaal!
  • Levensduur: matrassen gaan over het algemeen acht tot twaalf jaar mee. Je doet er verstandig aan om het matras goed te onderhouden en minstens vier keer per jaar eens om te draaien.

Topmatras

  • Materiaalkeuze: er bestaan verschillende materiaalsoorten voor de toplaag. Het verschil zit ‘m vooral in kwaliteit en levensduur. Wil je graag meer weten over de verschillen, dan kun je je het best laten adviseren door een specialist.
  • Split-topper: wanneer je voor een tweepersoons elektrisch verstelbare boxspring kiest, is een split-topper een uitkomst. Deze topmatras heeft bovenaan een spleet, waardoor je het bed onafhankelijk van elkaar kunt bedienen. Twee losse topmatrassen is dus helemaal niet nodig. Handig voor als de een nog wil lezen en de ander al wil slapen.

Boxspring slaapkamer1

Persoonlijke voorkeuren
Het fijne aan een boxspring zijn de vele mogelijkheden; op het gebied van comfort kun je veel naar eigen wens samenstellen. Maar hé, het oog wil ook wat! Ook de slaapkamer vraagt om een mooie styling en de kleur van het bed is heel bepalend. Tegenwoordig heb je gelukkig volop keuze! Zo heb je bij Swiss Sense bijvoorbeeld de keuze uit ruim 50 verschillende kleur- en stofopties. Ook kun je vaak zelf de pootjes bepalen en kun je naar eigen wens op zoek gaan naar een boxspring met wel of geen hoofd- en/of voetbord.

Getagd met: , ,


0 reacties op “Boxspring kopen: waar let je op?”