Bakstenen muren - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
10 juni 2013

Een bakstenen muur vind ik echt geweldig voor in een restaurant of in een grote kantoorruimte! Maar hoe komt zo’n kale bakstenen muur nou mooi tot zijn recht in een woning? En wat voor opties zijn er allemaal? Als jij je ook afvraagt wat voor bakstenen muur in jouw interieur het best zou werken, kijk dan snel verder en doe inspiratie op!

  

Twee voorbeelden van mooi afgewerkte stenen muren in een woonomgeving. Let op: het maakt de ruimte wel kleiner!

  

Zelf houd ik meer van oude bakstenen muren die er geleefd uitzien. Hoe slordiger het voeg- en stucwerk, des te beter wat mij betreft! Dit geeft je interieur een industriële uitstraling.

  

Vind je een gehele bakstenen wand iets te heftig of heb je kleine ruimtes in huis? Ga dan voor een bakstenen scheidingsmuur of een pilaar.

  

Ook leuk: een bakstenen muur wit stucen, maar daarbij delen onbewerkt laten. Spannend om te zien wat voor originele muur achter het mooie stucwerk zit..

  

Bakstenen muren wit verven, is tot slot de trend van dit moment. Ik vind het persoonlijk daarbij mooi wanneer ook dit niet te netjes is gedaan en je duidelijk de structuur van de stenen ziet. Door het wit te verven, wordt een bakstenen muur ook geschikt voor kleinere ruimtes!

Volgen jullie Stripesandwalls.nl trouwens al op Facebook? Like de pagina voor nog meer interieurinspiratie! 

Getagd met: , ,


15 reacties op “Bakstenen muren”


  10 juni 2013

  Leuk, dan is mijn praktijk dus helemaal hip met witte bakstenen muren.
  Toen uit nood geboren omdat het de goedkoopste oplossing was.
  Het ziet er rustig uit.
  Groet, Noor.  12 juni 2013

  Kan me die muur even niet meer herinneren; als ik weer bij jullie ben, ga ik even kijken! Helemaal hip inderdaad ;)

  Liefs, Marcella  11 juni 2013

  Die wit geschilderde bakstenen vind ik erg gaaf!  19 december 2013

  :D so happy to find my old hallway at your blog! The second picture from above! Amazing how you forget your old homes.. Thank you for reminding me of my old apartement :) #tbt ;)

  Love // Maja


  Jaap

  12 mei 2014

  Ik heb in een oude pand (+- 1900) een oude tegelmuur in de keuken verwijderd. Nu wil ik die zo laten, maar lijkt het me wel verstandig deze blank te lakken. Wat voor verf kan ik hier het beste voor gebruiken?
  Groet Jaap  13 mei 2014

  Hi Jaap,
  Dat klinkt erg gaaf! Ik zou baksteenvernis gebruiken. Dit biedt een optimale bescherming voor stenen muren. Succes!
  Groet,
  Marcella | Stripesandwalls.nl  1 april 2015

  Hi Marcella, wij vinden de 3de foto helemaal geweldig (foto: met tafel en 2 lampen erboven, met de trap tegen de muur), nu hebben wij een gerenoveerd pand en willen we graag zo’n muur terugbrengen. Weet jij mogelijkheden om zo’n soort muur te creeeren? Je kunt natuurlijk gaan metselen, maar dat wordt enorm zwaar en ik ben bang dat de vloer dat niet aankan.  1 april 2015

  Hi Derk, ik heb je zojuist even een mailtje gestuurd met tips. Hopelijk heb je er wat aan!


  Charlotte

  7 mei 2015

  Hi Marcella,

  Wij hebben bakstenen muren in de woonkamer alleen die zijn vrij ”netjes”. Wij willen graag voor een wat grovere look gaan zoals op de 1ste foto. Weet jij misschien mogelijkheden hoe wij dat kunnen realiseren?

  Alvast bedankt :)  8 mei 2015

  Hi Charlotte, die vraag zie ik vaker voorbijkomen. Helaas heb ik hier geen ervaring mee, maar ik kan me voorstellen dat er bepaalde technieken zijn waarmee je dit kunt realiseren, bijv. met cement of bepaalde verf. Ik heb wel eens gehoord dat je met yoghurt en karnemelk een bakstenen muur in de tuin een ‘oude/verweerde’ look kunt geven, maar dat werkt wellicht misschien alleen buiten. Mocht je erachter komen wat de truc is, dan hoor ik het heel graag van je :-)


  Pieter

  2 september 2015

  Hoi Marcella,

  Ziet er gaaf uit!

  Wij hebben een oud huis (1935) en willen graag in de woonkamer de “stuclaag” verwijderen zodat je het steen weer goed ziet. Heb jij enig idee hoe we dit veel elkaar kunnen krijgen??

  Dank alvast!  6 september 2015

  Hi Pieter, helaas heb ik hier zelf geen ervaring mee. Wellicht dat je via Werkspot.nl iemand vindt die jullie hiermee kunnen helpen. Succes!


  Tamara

  1 februari 2016

  Hallo Marcella,

  Ik ben helemaal weg van die bakstenen muur met die witte stuclaag erboven weet jij misschien een bedrijf die dit zou kunnen uitvoeren?

  Groeten, Tamara  2 februari 2016

  Cool is dat hè? Helaas weet ik zo niet wen bedrijf dat ik je kan aanraden. Zelf zet ik altijd mijn klussen die ik niet zelf kan uitvoeren op Werkspot.nl; wellicht dat je via die weg reacties krijgt. Ik denk dat een stucadoor je wellicht wel kan helpen. Succes! Groetjes, Marcella  10 maart 2016

  dat is heel creatief bedacht een deel onbewerkt laten met bakstenen. ziet er erg gezellig uit!