Badkamer restyling IKEA - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
10 mei 2014

Zoals ik jullie vorige week al vertelde, daagde IKEA mij uit mijn badkamer te restylen met de nieuwe badkamercollectie van IKEA. Twee jaar geleden is onze badkamer een beetje verbouwd: een nieuw badkamermeubel met spiegelkast en nieuwe kranen en douchekop. Het stylen van de badkamer was er alleen nooit echt van gekomen. Het aanbod van IKEA kwam dan ook als geroepen! Met de restyling laat ik je zien dat je met weinig geld de badkamer een nieuwe uitstraling kunt geven. Daarnaast geef ik ook wat tips over hoe je de kleine ruimte van een badkamer slim kunt benutten.
.

FOTO’S VOOR DE RESTYLING

Badkamer restyling IKEA_voor

Badkamer restyling IKEA_voor

Dit zijn de foto’s voor de restyling. Hoewel ik niet direct gek ben op de witte tegels en liever voor een betonlook in de badkamer zou gaan, is het een prima badkamer. Ondanks dat de badkamer klein is (4m²), is er een bad en een regendouche. Alleen de aankleding van de ruimte ontbreekt een beetje. Tijd voor verandering!
.

FOTO’S NA DE RESTYLING

Badkamer restyling IKEA

Ik woon in een oud herenpand uit 1899 in Amsterdam. Hoewel het van binnen helemaal gerenoveerd is en de inrichting verder strak en modern is, vond ik het leuk om in de badkamer een klassiekere stijl aan te houden. Dit past ook beter bij de wit met zwarte badkamertegeltjes.

Badkamer restyling IKEA  Badkamer restyling IKEA

Badkamer restyling IKEA

In de badkamercollectie van IKEA vind je handige opbergdoosjes voor in de lades van het badkamermeubel. Natuurlijk kun je ook mandjes gebruiken om alle kleine toiletspullen netjes in op te bergen. Voorheen was mijn lade heel rommelig, maar nu is alles netjes opgeruimd. Een echte aanrader!  
.

Badkamer restyling IKEA  Badkamer restyling IKEA

Ik heb voor zwarte handdoeken en enkele zwarte accessoires gekozen om zo de zwarte tegeltjes in de badkamer te accentueren. Ook in het kastje op wieltjes komt de zwarte accentkleur weer terug.

Badkamer restyling IKEA

Qua styling heb ik het verder rustig gehouden. Mijn badkamer is maar klein en hoe opgeruimder en minder vol de ruimte is, hoe groter de badkamer lijkt. 
.

Badkamer restyling IKEA  Badkamer restyling IKEA

In dit wandrekje met drie verdiepingen kan ik al mijn douchespullen kwijt. Aan de twee haken kun je nog iets ophangen, zoals een washandje of een puff spons. Het is maar een kleine toevoeging, maar ook met de kledinghaak ben ik ontzettend blij. Voorheen gooide ik mijn badjas altijd over het bad, maar nu kan ik ‘m netjes ophangen aan deze haak.
.

Badkamer restyling IKEA

Dit kastje heb ik als extra badkamermeubel toegevoegd aan de badkamer.  Het kastje heeft wieltjes, waardoor je ‘m eenvoudig naar een andere hoek rolt als het kastje op een beetje moment even in de weg staat. Zo creëer je toch extra opbergruimte, maar hoeft het niet een vaste plek in de badkamer in te nemen.
.

Badkamer restyling IKEA

Het leuke aan deze badkamertrolley vind ik de vakjes bovenop. Hierin kun je bijvoorbeeld je sieraden mooi in presenteren.
.

Shoppinglijst van mijn restyling: 6 badhanddoeken FRÄJEN €5,99 | 4 washandjes FRÄJEN €2,29 | Plafondlamp VITEMÖLLA €29,95 | Manden LIDAN €9,99 | Dubbele haak HJÄLMAREN €4,99 | Kastje op wielen HJÄLMAREN €69,99 | Hoekwandrekje GRUNDTAL €14,95 | Doos met deksel GODMORGON €12,95 | Vaas MEDVETEN €6,99 | Mand KNARRA €6,99 | Geurkaarsen SINNLIG €2,49 | Glazen BEDARANDE €1,99.4 reacties op “Badkamer restyling IKEA”


  10 mei 2014

  Erg mooi! Leuke spullen heb je ook gekocht  11 mei 2014

  Hele leuk om zo je badkamer te restylen!  20 mei 2014

  Heel erg mooi gedaan! En wat heb je een mooie badkamer zeg!


  Mieke van Dal

  25 mei 2014

  Geweldig mooi gedaan. Een inspiratie voor iedereen!