6 mooie keukens in verschillende stijlen - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
15 mei 2014

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Dat kan best een klus zijn. Er is tegenwoordig zo veel mogelijk op keukengebied dat je je als een kind in een snoepwinkel voelt! Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken moet allereerst een keuze worden gemaakt wat betreft de stijl van de keuken. Voor elke stijl valt wel iets te zeggen. Landelijke keukens geven een knusse en gezellige uitstraling, terwijl strakke moderne keukens meer een luxe gevoel creëren. Hieronder heb ik zes keukens in verschillende stijlen onder elkaar gezet die ik erg mooi vind. Hopelijk biedt het jou inspiratie voor je eigen keuken!

Stijlvolle zwarte keuken

Zwarte keukens, ik ben fan! Zwarte keukens ogen stijlvol en elegant en vooral in industriële panden komen ze goed tot recht. Het leuke aan deze keuken vind ik de kastjes met glazen deuren in het kookeiland. Erg mooi om je servies in te presenteren. En wat dacht je daarnaast van de grote RVS oven met gasfornuis?!
.

Keuken met betonlook

Deze moderne keuken past met het betonlook werkblad perfect binnen de betontrend die op dit moment ontzettend populair is. Het geeft de keuken een stoere uitstraling. Zo’n betonnen werkblad staat heel hoog op mijn verlanglijstje! 
.

Moderne industriële keuken

Deze robuuste keuken vind ik een mooi voorbeeld van hoe de keuken een geheel kan vormen met de rest van de inrichting van je huis. De materialen en kleuren zijn doorgetrokken naar de huiskamer, waardoor het hele huis hetzelfde karakter krijgt. Links op de foto zie je dat er een zitgedeelte is gecreëerd op een kast die qua materiaal overeenkomt met de keukenkasten.
.

Landelijke keuken

Vind je bovenstaande keukens tot nu toe iets te modern, dan is wellicht een landelijke keuken wat voor jou! Deze keuken straalt nostalgie uit, maar is door de strakke lijnen en moderne apparatuur toch helemaal van deze tijd. Het werkblad en de spoelbak zijn gemaakt van Belgisch hardsteen. De spoelbak met opvallende kraan is wat mij betreft de eyecatcher van deze keuken!
.

Moderne keuken met kookeiland

Houd jij van natuurlijke materialen? Ga dan voor een keuken met houten elementen. De keuken is strak en modern, maar heeft door het hout toch een warme uitstraling. Het kookeiland geeft daarnaast nog extra gezelligheid aan de keuken! 

Tijdloze keuken

Geen ruimte voor een kookeiland? Dan is een schiereiland wellicht de oplossing! Een bijzondere opstelling, maar door het tijdloze model van de rest van de keuken raak je hier nooit op uitgekeken!
.

Welke stijl vind jij het mooist voor in een keuken? En welke keuken van de zes hierboven vind jij het mooist? 

Getagd met: ,


6 reacties op “6 mooie keukens in verschillende stijlen”


  15 mei 2014

  Erg mooi! Die laatste vind ik het mooist  8 april 2015

  Mooie inspiratie zeg! Ik vond vooral de eerste zwarte keuken erg mooi, zoals je al zei geeft dit echt een gevoel van luxe maar tegelijkertijd straalt het ook echt warmte uit. ‘Helaas’ kan mijn keuken nog wel een aantal jaartjes mee, maar als ik het voor het kiezen had ging ik zeker voor zoiets!


  Claudia

  14 september 2015

  Wij vinden de derde keuken erg mooi. Kan je mij daar wat meer info over verschaffen over bij het materiaal en de behandeling van het hout/ kleur?  27 september 2015

  Hi Claudia,
  Hiervoor kun je het best even contact opnemen met Grando (www.grando.nl). Daar is deze keuken verkrijgbaar (in ieder geval toen ik het artikel schreef). Hij is mooi hè?
  Groetjes, Marcella


  Patrick

  6 april 2016

  De eerste keuken is super knap, enig idee van het kruikenblad, welk materiaal?

  Groeten Patrick  10 april 2016

  Hi Patrick, helaas weet ik niet wat voor materiaal dit is. Je kunt het best even met Grando contact opnemen, succes!