5 tips voor een knusse slaapkamer - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
27 februari 2022

Als er één ruimte in huis knus moet zijn, dan is het ongetwijfeld de slaapkamer. Al met wat kleine decoratieve items creëer je een fijne sfeer. Denk aan een mooi vloerkleed, sfeervolle verlichting en een aantal kamerplanten. Voeg onderstaande vijf items toe aan je slaapkamer en hij is gegarandeerd in no-time hartstikke knus!

Tip 1: kussens, veel kussens
Het ligt een beetje voor de hand, maar het is gewoon waar: een slaapkamer wordt meteen een stuk knusser met een heleboel kussens op bed. Je mag best verschillende formaten, stoffen en prints met elkaar mixen. Ga voor een aantal ‘aaibare’ exemplaren, dat maakt het natuurlijk nóg knusser. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fluweel, deze stof is op dit moment erg populair!


Tip 2: sprei op het bed

Net zoals kussens is een sprei een must voor een knusse slaapkamer. Je kunt met een sprei alleen het onderste gedeelte van het bed bedekken of hem helemaal tot boven doortrekken. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker dat een sprei wat speelser wordt opgedekt; het hoeft allemaal niet meer zo strak. Kies een sprei die goed matcht bij het dekbedovertrek en de kussens.


Tip 3: warm vloerkleed

Niets is lekkerder dan met je blote voeten op een warm kleed stappen als je uit bed gaat. Een vloerkleed naast het bed is dan ook echt een aanrader. Het is niet alleen aangenaam aan de voeten, maar het oogt ook ontzettend knus. Het voegt in no-time veel sfeer toe. Heb je dus nog geen vloerkleed in de slaapkamer? Doe dit dan direct!


Tip 4: sfeervolle verlichting 

Verlichting is in de slaapkamer erg belangrijk, het is namelijk een echte sfeerbepaler. Peertjes langs het bed zijn daarnaast ook handig wanneer je nog even een boek wilt lezen of ’s nachts als je in het donker wakker wordt en uit bed moet. Een andere leuke en eenvoudige manier om sfeerlicht aan de slaapkamer toe te voegen is een lichtslinger.


Tip 5: planten

Als je aan een knusse slaapkamer denkt, denk je al snel aan warme en zachte materialen. Maar ook planten kunnen veel sfeer geven aan een ruimte in huis. Helemaal in de slaapkamer zorgt groen voor een rustige sfeer. Kies voor een mooie grote plant in pot of juist voor leuke hangplantjes aan het plafond. Een mooie hangende plant op de kast doet ook wonderen. Op dit moment is gedroogd pampasgras trouwens ontzettend populair. In de slaapkamer is dit ook absoluut een sfeermaker en heeft geen onderhoud nodig.

Pampasgras slaapkamer Strelitzia

Op zoek naar nog meer slaapkamer-ideeën

 

Getagd met: , ,


2 reacties op “5 tips voor een knusse slaapkamer”


  12 april 2020

  Mooi hoe het natuurlijke licht zo in je slaapkamer valt :)


  marianne

  31 mei 2020

  Haha hele leuke post en heerlijke slaapkamer zo te zien.. ;)
  Zelf kijk ik (voor vette en knusse accessoires vaak op iets als:https://www.kupino.nl/folders/lidl, onverwacht kreeg ik zo heel veel inspiratie en mooie aanbiedingen , misschien een gouden tip voor jullie?