4 tips voor kleine ruimtes - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
11 november 2013

Middenin de stad wonen: ik vind het heerlijk! Hoewel je wel inlevert op het aantal vierkantenmeters vind ik dat eigenlijk helemaal niet erg; je moet gewoon wat slimmer omgaan met de ruimte die je hebt. Hieronder vind je vier handige tips voor als je klein woont of graag wat ruimte wil besparen!

TIP 1: Laag tafeltje op wieltjes

Salontafel op wieltjes  Tafeltje op wieltjes

De eerste tip is er één uit eigen ervaring: een laag tafeltje op wieltjes (rechter foto is bij mij thuis). Dit salontafeltje is ideaal voor in een klein appartement. Een laag tafeltje springt minder in het oog en houdt het zicht vrij. Op wieltjes is daarbij echt een must: je zet ‘m zonder moeite aan de kant wanneer je opeens veel mensen over de vloer hebt. Het meest ideale daarbij is wanneer het tafeltje onder de bank past. Tot slot kun je ook voor een tafeltje gaan met extra opbergruimte. Kortom: een onmisbaar meubel voor kleine ruimtes!

TIP 2: Gebruik ‘loze’ ruimtes

Boekenkast in nis  Bureau in nis

Niks is zo zonde als geen gebruik maken van de kostbare vierkantenmeters in je wat kleinere huis. Benut elke plek die je hebt, ook al lijk je er niet veel mee te kunnen doen. Een voorbeeld hiervan is een nisje. Van een ondiepe nis maak je eenvoudig een (boeken)kast door er planken tussen de plaatsen. Zwevende plank-constructies zorgen voor een strak resultaat. Heb je juist een diepere nis? Maak er dan een werkplek van door slechts één grote plank tussen de twee muren te plaatsen.

TIP 3: Een bankje bij de eetkamertafel

Bankjes bij eetkamertafel  Bank bij eetkamertafel

Wanneer je een eetkamertafel aanschaft, ga je automatisch ook op zoek naar stoelen. In plaats van stoelen kun je echter ook voor een bankje gaan en dit is ook voor kleine ruimtes erg praktisch! Plaats aan één kant van de tafel stoelen en aan de andere kant een houten bank. Wanneer je geen eters over de vloer hebt, schuif je de bank gewoon onder de tafel en bespaar je ruimte.

TIP 4: klaptafel

Klaptafel

Wordt een eetkamertafel in jouw huis überhaupt al lastig of vind je een werkplek in huis fijn om te hebben, maar gebruik je het niet dagelijks? Ga dan voor een uitklapbare tafel. In de keuken is het daarbij leuk om ‘m wat hoger te plaatsen met twee inklapbare hoge krukken. Ideaal voor wie veel buiten de deur is, maar toch de mogelijkheid wil hebben om thuis knus te tafelen.

Wat is jouw tip voor kleine ruimtes?3 reacties op “4 tips voor kleine ruimtes”

  Freek

  12 november 2013

  Vooral met verlichting kun je ook een hele hoop doen. Ten eerste zou ik geen grote hanglamp of kroonluchter of iets dergelijks gebruiken. Ik denk dat je dan een ‘benauwd’ gevoel krijgt omdat die zoveel ruimte inneemt. Je kunt denk ik beter met spotjes werken, en die dan op een mooie foto of schilderij richten bijvoorbeeld.


  Helen Berg

  19 maart 2015

  Ik zou graag weten waar de eethoek met 2 bankjes te koop is.  28 maart 2015

  Hi Helen, helaas weet ik niet waar deze eettafel + bankjes te koop zijn. Ik gok dat de bankjes er los bij zijn gekocht. Sorry dat ik je niet verder kan helpen!