4 tips voor een industriële eetkamer - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
8 februari 2019

Ben jij ook gek op de industriële look en benieuwd hoe je jouw eetkamer een industrieel tintje geeft? Met deze vier concrete tips creëer je gemakkelijk een industriële eetkamer. Bij deze stijl draait het eigenlijk vooral om het gebruik van de juiste materialen.

Industriële eetkamer inspiratie1 Industriële eetkamer inspiratie2

1. Houten tafelblad
Voor de eetkamertafel geldt een gouden regel: een houten tafelblad. Wat voor soort hout je dan kiest, is minder belangrijk, maar je kunt er wel verschillende industriële sferen mee creëren. Houd je van een rauwe industriële look? Ga dan voor een robuust houten tafelblad. Mag het van jou wel wat moderner? Ga dan voor een licht en strak houten blad. Een zwart stalen onderstel maakt het verder helemaal af.

2. Stoelen van zwart staal en leer 
Met stoelen kun je ook meerdere kanten op, maar ook hier is het materiaal erg bepalend om de juiste look te creëren. Of je nu voor een stoel gaat die helemaal van staal is of alleen een stalen onderstel heeft: staal is voor de eetkamerstoel een must. Omdat dit materiaalsoort natuurlijk niet zo lekker zit – wat toch wel erg belangrijk is voor een eetkamerstoel – is een leren zitting een mooie oplossing. Leer hoort namelijk ook echt binnen deze stijl thuis! Vooral cognackleurig leer past perfect bij de industriële look, zoals deze Hemming kuipstoel.

Industriële eetkamerstoelen

3. Metalen fabriekslampen
Boven de eetkamertafel hoort een mooie lamp. Met lampen kun je goed de sfeer bepalen en tegenwoordig zie je volop industriële lampen. Op vlooienmarkten, in kringloopwinkels of bij speciaalzaken vind je vaak mooie originele fabriekslampen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel mooie ‘nieuwe’ exemplaren die niet afdoen voor een origineel exemplaar.

4. Vloer in betonlook
Iets minder makkelijk te realiseren, maar wat wel heel goed bij een industriële eetkamer past: een vloer in betonlook. Denk aan een gietvloer of een mooi laminaat met betonlook-effect. Verder kun je natuurlijk ook beton verwerken in accessoires die je op en rond de tafel zet.1 reactie op “4 tips voor een industriële eetkamer”


    28 juni 2017

    Vooral de vloer in betonlook vind ik zo mooi. Wel echt veel commitment om helemaal voor beton te gaan, eens kijken of ik het over een jaar nog steeds leuk vind haha. Leuk artikel!