4 handige apps voor interieurliefhebbers - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
7 oktober 2019

Ben jij een echte interieurliefhebber en daarnaast onafscheidelijk van je telefoon? Maak jij het leven graag een stukje makkelijker door het gebruik van handige apps? Dan ga je deze 4 apps vast geweldig vinden. 

1. Kleur testen op de muur met Flexa Visualizer

Met stip mijn favoriete interieur app die je helpt bij het kiezen van een nieuwe kleur voor op de muur. Vind je het spannend om een nieuwe kleur op de muur aan te brengen? Ben je bang dat het uiteindelijk niet mooi staat? Dat is verleden tijd met de Flexa Visualizer app. Maak een foto van de desbetreffende muur in jouw interieur en probeer vervolgens gewoon wat kleuren uit. De app geeft ook suggesties welke andere kleuren mooi bij die tint matchen. Vervolgens kun je de foto met de gewenste nieuwe kleur opslaan en doorsturen naar bijvoorbeeld je partner. Ik vind het echt een uitkomst!


2. Projecteer meubels in je eigen interieur met Houzz

De app Houzz is niet voor niets een prijswinnende app. Naast dat je er miljoenen interieurfoto’s vindt – ja, een soort Pinterest – kun je ook producten virtueel in je interieur plaatsen. Dat is nog eens handig! Kies bijvoorbeeld een stoel of een bank en plaats het virtueel in je eigen huis. Op deze manier krijg je een goed beeld bij of iets in je interieur zou staan. Helaas is het wel wat meer gericht op de Amerikaanse markt, maar het kan je zeker helpen bij het maken van bepaalde keuzes voor je interieur. Aanrader dus!


3. Eenvoudig interieurfoto’s bewerken met Adobe Lightroom

Als interieurliefhebber maak je vast regelmatig mooie foto’s van je interieur om deze vervolgens op social media te plaatsen. En die foto’s, die maken we tegenwoordig bijna altijd met onze telefoon. Niet zo gek dat je de foto’s dan ook het liefst direct op je telefoon wat bewerkt. Het zou nogal omslachtig zijn om de foto’s eerst op je computer te zetten om ze te kunnen bewerken. Adobe Lightroom is echt een aanrader als je foto’s vanaf je telefoon wilt bewerken. Je kunt er ontzettend veel mee! Ook Snapseed is de moeite waard om eens uit te proberen.

Een goede camera op je telefoon is in dit geval natuurlijk onmisbaar. Persoonlijk ben ik erg onder de indruk van de camera’s op de Huawei telefoons. Deze maken bijvoorbeeld ook prachtige foto’s als het wat donkerder is. De ISO-waardes zijn een stuk hoger dan bij de gemiddelde smartphone-camera. Ook onderscheidt de Huawei-camera zich met de optische zoom, waarmee je heel ver kunt inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Daarbij herkent de camera door middel van kunstmatige intelligentie wat er op de foto staat en past de instellingen hier automatisch op aan. Zo is een app om je foto’s te bewerken eigenlijk overbodig!

 

4. Handige planten-apps

Planten zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het interieur. Alleen is de vraag: beschik je wel over groene vingers? Met een nieuwe plant in huis begin je vaak vol goede moed, maar niet iedereen krijgt het in zijn of haar systeem om de planten met vaste regelmaat water te geven. Helemaal als je veel verschillende planten in huis hebt, is het soms lastig te onthouden wanneer welke plant water nodig heeft. De app Happy Plants helpt je daarbij en zorgt er op een leuke manier voor dat jij je aan het juiste schema houdt. Wil je bloemen trouwens langer mooi houden in huis? Lees dan deze tips eens.

Zie je een keer ergens een plant die je mooi vindt en zou je graag willen weten hoe deze plant heet? Dan helpen de apps Plantifier of Plantnet je uit de brand. Maak een foto en de app herkent welke plant je voor je hebt. Op zoek naar een mooie nieuwe plant voor in je huis? Bekijk dan eens deze populaire kamerplanten voor in je interieur.0 reacties op “4 handige apps voor interieurliefhebbers”