3x slaapkamer ideeën rond het bed - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
16 december 2015

De slaapkamer vind ik een leuke ruimte om in te richten. Sfeer is er erg belangrijk en ondanks dat de ruimte vaak niet zo groot is, kun je er toch meer dan je denkt. Ik ben dan ook altijd op zoek naar leuke slaapkamer ideeën. Vandaag heb ik drie styling ideeën rond het bed op een rijtje gezet, die ook in kleine slaapkamers heel goed kunnen. Van boven tot naast en voor het bed: welk idee vind jij het leukst? Of ga je voor alle drie? Dat kan natuurlijk ook!

Slaapkamer idee boven het bed
Wanneer je niet veel plek hebt in de slaapkamer en een nachtkastje eigenlijk al te veel ruimte inneemt, kun je het best met de muur boven het bed aan de slag gaan. Bevestig één lange houder voor lijsten boven het bed of ga voor meerdere exemplaren boven elkaar. Dit is dan dé plek waar je helemaal los kunt gaan met fotolijsten en kleine accessoires. Daarnaast kan het ook als nachtkastje dienen. Klem een nachtlampje eraan vast en zet je wekker erop. Zo is een nachtkastje langs het bed overbodig. Daarbij is het absoluut een blikvanger als je de slaapkamer binnenkomt.

Slaapkamer ideeën1  Slaapkamer ideeën3

 

Slaapkamer idee naast het bed
Heb je naast het bed best wat ruimte, maar heb je wel een kleine slaapkamer? Dan doe je er verstandig aan om niet voor een nachtkastje te kiezen dat op de grond staat. Hoe meer de vloer vrij is, hoe groter de ruimte lijkt. Ga daarom voor een ‘zwevend’ nachtkastje. Hierbij zijn originele manieren te bedenken. Bevestig bijvoorbeeld een la aan de muur of maak een zwevend plateau door touwen aan het plafond te hangen. Op deze manier staat er niets op de grond, maar heb je toch een nachtkastje naast je bed.

Slaapkamer ideeën5  Slaapkamer ideeën6

 

Slaapkamer idee voor het bed
Heb je een smalle, maar lange slaapkamer? Dan is een bankje voor het bed een leuk idee. Je kunt er extra opbergruimte mee creëren, maar daarnaast is het ook een mooie stylingplek. Stal er je mooiste spulletjes op uit en maak er een echte eyecatcher van. Tip: ga voor een bankje dat net iets lager is dan het bed.

Slaapkamer ideeën4  Slaapkamer ideeën2

Zelf heb ik laatst een lijstenhouder gekocht en ik denk dat deze een mooie plekje boven het bed gaat krijgen. Welk slaapkamer idee vind jij van deze drie het leukst of heb jij zelf thuis in je slaapkamer? Tip: voor nog meer slaapkamer ideeën kun je eens op Homify kijken. Dit is een leuk platform voor interieur ideeën! Je vindt hier ontzettend veel foto’s van allerlei ruimtes in huis.

(Bron afbeeldingen: 1, 2, 3, 4, 5, 6)

Getagd met: ,


0 reacties op “3x slaapkamer ideeën rond het bed”