3 tips voor meer sfeer in de tuin - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
28 juni 2015

Heerlijk, het is weer zomer! Zodra de temperatuur stijgt en de zon zich laat zien, verplaats ik mezelf maar al te graag naar de tuin. Maar hoe breng je die gezelligheid van binnen ook buiten aan? Er zijn talloze manieren om sfeer in de tuin of op het balkon te creëren. Hieronder vind je drie tips voor meer sfeer in de tuin. Wat is wat jou betreft een echte sfeermaker voor buiten?

Tip 1: Leg in de tuin een vloerkleed neer
Een vloerkleed? Ja, een vloerkleed! Een stenen vloer oogt al snel wat kil. Door er een vloerkleed neer te leggen, ontstaat meteen meer warmte en sfeer in de tuin. Er zijn speciale vloerkleden voor buiten, maar je kunt ook een vintage exemplaar op de kop tikken. Door weersomstandigheden zal het kleed wat valer worden, maar dat maakt het vaak juist nóg mooier. Een vloerkleed is trouwens ook heel geschikt voor op het balkon of dakterras!

Vloerkleed in tuin Vloerkleed op balkon

Tip 2: Sfeerverlichting
Verlichting is sowieso een absolute must voor in de tuin. Zo kun je ook als het begint te schemeren nog heerlijk van de tuin genieten. Voor een gezellig tuinfeest of een romantisch onderonsje: verlichting is daarnaast een echte sfeermaker. Vooral sfeerverlichting in de vorm van kleine lampionnetjes en een lichtsnoer met peertjes eraan zorgen voor een feestje in de tuin! Ook kaarsen in mooie windlichten mogen niet ontbreken.

Sfeerverlichting tuin Sfeerlicht in tuin

Tip 3: Tuinhaarden
Heb jij ook goede herinneringen aan een kampvuur? Met een tuinhaard of vuurkorf haal je de gezelligheid van een kampvuur naar de tuin. Ook wanneer de haard niet brandt, zorgt het voor een gezellig sfeertje. Wat dacht je van een stapel houtblokken in de tuin? Natuurlijk is ie op z’n mooist wanneer hij brandt én het is daarnaast ook nog heerlijk warm. Het geluid van knisperend hout en de warme vlammen die er vanaf komen: als dat niet voor sfeer in de tuin zorgt?!

Tuinhaard Houtopslag tuin0 reacties op “3 tips voor meer sfeer in de tuin”