3 DIY kerstdecoratie in huis - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
7 december 2014

Nu Sinterklaas het land weer heeft verlaten, is het de hoogste tijd om het huis helemaal in kerstsfeer te brengen! Wil je dit jaar iets anders dan voorgaande jaren, dan is één van deze DIY’s (of alle drie) misschien wel wat voor jou. Ga lekker een middagje aan de knutsel en maak de leukste DIY kerstdecoratie! Ben je niet zo creatief? Geen nood, deze simpele zelfmaakideeën lukt iedereen!

DIY 1: KRIJTVERF KERSTBAL
DIY kerstdecoratie kerstballen krijtverf  DIY kerstversiering kerstbal krijtverf

Als we het over kerstversiering hebben dan mogen kerstballen natuurlijk niet ontbreken. Ben jij een beetje uitgekeken op jouw kerstballen en wil je dit jaar iets aparts doen? Verf of spuit dan oude kerstballen met krijtverf. Dit geeft een mooi mat resultaat en met krijt kun je er zelf de mooiste versieringen op tekenen. Kerstballen hoef je niet per se in de boom te hangen. Het is ook leuk om de tafel ermee te versieren of aan wat takken in een grote vaas te hangen.

Dit heb je nodig:
• oude kerstballen of koop doorzichtige plastic kerstballen  krijtbordverf (spuitbus)  lege flessen  kranten  takken  krijt  lijm

Zo ga je te werk: 1) Verwijder het dopje van de kerstbal waar je ‘m mee ophangt. 2) Steek een tak in de opening van de kerstbal en zet de tak met kerstbal in een lege fles op een krant. 3) Op deze manier kun je de kerstbal insprayen met krijtbordverf zonder dat je handen vies worden. 4) Laat het goed drogen. 5) Zet het dopje weer terug op de kerstbal, lijm het eventueel vast. 6) Versier tot slot de kerstbal met krijt.
.

DIY 2: HOUTEN KERSTSTER
DIY kerstdecoratie kerstster  DIY kerstdecoratie kerstster

Naast kerstballen zijn sterren een must voor in huis als het op kerstversiering aankomt. Ook dit maak je eenvoudig zelf, bijvoorbeeld van hout! Ga voor kleine kerststerren van bijvoorbeeld satéprikkers en kleurrijke tapejes of ga voor een XL ster gemaakt van grote takken uit het bos. Dit brengt ongetwijfeld de kerstsfeer in huis!

Dit heb je nodig: 
Kleine kerstster: • 5 dikke satéprikkers  (masking)tape
Grote kerstster:  6 (even) lange takken uit het bos  touw

Zo ga je te werk – kleine kerstster: 1) Leg de satéprikkers in de vorm van een ster 2) Bind vervolgens twee satéprikkers met tape aan elkaar vast en doe dit ook bij twee andere prikkers. 3) Verbind de twee keer twee prikkers vervolgens met elkaar met de vijfde laatste prikker.

Zo ga je te werk – kleine kerstster: 1) Vorm van drie takken een driehoek en bind de uiteinden van de takken aan elkaar vast. 2) Doe dit vervolgens nog een keer met drie takken. 3) Leg de twee driehoeken van takken zo op elkaar, zodat het een ster vormt. 4) Bind de twee driehoeken nu aan elkaar vast.
.

DIY 3: FLESKANDELAAR MET DENNENTAKJES
DIY kerstdecoratie kandelaar

Dennentakjes geven tot slot een echt kerstgevoel. Maak zelf leuke kandelaren van lege flessen wijn. Rond de feestdagen drinken we vast allemaal wel eens een wijntje; gooi de flessen niet weg, maar bewaar ze voor deze leuke DIY. Ik maakte onderstaande kandelaren zelf en kreeg er veel complimentjes over. Kerstdecoratie was nog nooit zo eenvoudig!

Dit heb je nodig: 
• 2 lege flessen wijn  dennentakjes  touw  2 kerststerren (optioneel)  2 lange kaarsen

Zo ga je te werk: 1) Verwijder alle etiketten van de flessen en spoel ze goed schoon 2) Knip een paar dennentakjes van de kerstboom af 3) Bind de dennentakjes vast aan de fles met touw en bind hier eventueel ook een ster bij. 4) Zet er twee lange kaarsen in en geef de kandelaren een leuk plekje op tafel.
.

Welke DIY kerstdecoratie vind jij het leukst?  

(Bron afbeeldingen: 1, 2, 3, 4)1 reactie op “3 DIY kerstdecoratie in huis”


    9 december 2014

    Heel gaaf deze kerstdecoratie voor in huis :) !!