3x badkamertrends - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
8 november 2015

Bij nieuwe woontrends denk je misschien niet meteen aan trends voor in de badkamer, maar die zijn er wel degelijk! Trends blijven alleen wat langer ‘hangen’ in deze ruimte en zijn minder uitgesproken. Ik zette drie badkamertrends, waarvan ik blij word, op een rijtje: de betonlook en het gebruik van natuurlijke materialen, opvallende tegeltjes op vloeren en muren en tot slot het creëren van een grote open ruimte. Welke van deze badkamertrends is jouw favoriet?

Trend 1: Betonlook en natuurlijke materialen
Sinds zo’n twee jaar is de betonlook voor in huis erg populair. Beton geeft de ruimte een stoere en rauwe uitstraling en vooral in badkamers is de betonlook erg geliefd. Pak het hierbij groots aan en ga voor een betonnen vloer. Kies hierbij voor grote tegels in betonkleur of ga voor een gietvloer. Muren voorzie je heel eenvoudig met de juiste verf van een betonnen tintje. Ga voor krijtverf of tadelakt; hiermee creëer je een mat effect. De betonlook combineert daarbij mooi met natuurlijke materialen, zoals hout en riet. Dit zorgt voor een warme touch bij het wat kille beton. Tot slot is marmer ook steeds meer in opkomst voor in de badkamer.

Trend badkamer betonlook  Trend badkamer beton

Trend 2: Opvallende tegeltjes
Waar je bij de betonlook juist voor grote tegels kiest, zijn kleine opvallende tegeltjes ook weer helemaal in opkomst. Dit geldt zowel voor vloertegels als voor wandtegels. Je ziet hierbij de meest bijzondere prints en kleuren. Vooral op de vloer zien we de Oosterse tegeltjes met drukke prints in zwart-wit dan wel vrolijk gekleurd. Aan de wand zijn de tegels vaak zonder motiefje, maar bijvoorbeeld voorzien van een bijzondere glinstering. Kleur mag daarbij absoluut!

Trend badkamer wandtegels  Trend badkamer vloertegels

Trend 3: Eén (grote) open ruimte
Van een grote badkamer droomt volgens mij iedereen wel. Hoewel dat de trends het meest indrukkend wekkend is en het best tot zijn recht komt bij grote badkamers, hoeft het niet te betekenen dat je niets met deze trend kunt wanneer je helaas niet gezegend bent met veel vierkante meters. De belangrijkste regel is dat je zo min mogelijk hokjes en scheidingswanden creëert. Maak dus veel gebruik van glas, zoals een transparante glazen douchedeur, zodat je de ruimte open houdt. Witte muren werken hierbij het best en kies voor de rest voor neutrale kleuren met eventueel subtiel een accentkleur. Hoe cleaner, hoe beter!

Trend badkamer glazen deur  Trend badkamer glazen douchedeur

(Bronvermelding afbeeldingen: 1, 2, 3, 4, 5 en 6)1 reactie op “3x badkamertrends”


    13 november 2015

    Ik ben vooral fan van de opvallende tegeltjes!