3 apps voor kleurinspiratie in huis - Stripesandwalls.nlStripesandwalls.nl
2 november 2014

Een nieuw seizoen is hét moment om in huis wat aanpassingen te doen en dan vooral op het gebied van kleur. Waar we in de herfst en winter liever voor warmere kleuren gaan, zijn we in de lente en zomer juist weer toe aan frisse en lichte tinten. Welk seizoen het ook is; een kleurenpalet kiezen kan best lastig zijn! Om erachter te komen welke kleuren in jouw huis passen of welke kleuren goed bij elkaar matchen, zijn er tegenwoordig veel handige apps. Vanaf je tablet doe je heel eenvoudig kleurinspiratie op voor in huis! Ik licht drie apps hieronder uit.

Histor Color Studio 
Je ziet ergens een onwijs mooie kleur op een muur en je zou dolgraag willen weten hoe die kleur heet. Maar ja: hoe kom je dat te weten? Herkenbaar? Met de Histor Color Studio app achterhaal je de kleur heel eenvoudig. Maak een foto en de app geeft je er een Histor-kleurnaam voor terug. Ook laat de app je per kleur drie kleurencombinaties zien; erg handig voor het opdoen van kleurinspiratie voor in huis! Eenmaal een kleur uitgekozen, dan kan er een berekening worden gemaakt hoeveel liter verf je nodig hebt.

Histor Color Studio

.
Home Decorator Pro 

Vraag je je ook vaak af hoe een bepaalde kleur op die ene muur in huis zou staan? Probeer het eerst uit met de Home Decorator Pro app. Maak een foto van een ruimte in huis en geef de muur alle kleuren van de regenboog die jij maar wilt! Ook ontvang je kleuradviezen en een bijpassende kleurenpalet. Daarnaast kun je van een willekeurige foto, bijvoorbeeld vakantiefoto’s, de kleuren vinden die passen bij de foto.

Home Decorator Pro

.
House Beautiful’s 500+ Favorite Paint Colors
Is alle advies welkom? Laat je dan inspireren door de redactie van het tijdschrift House Beautiful. Ontdek de 669 verfkleuren en sorteer op kleur, ruimte en stijl. Per kleur geven interieurontwerpers advies hoe je de kleur het best kunt gebruiken en waar de kleur precies voor staat. In de ‘Editors Picks’ vind je de populairste kleuren van dit moment. Of ontdek welke kleur het best bij jou past in ‘Your Color Personality’. 

House Beautiful’s 500+ Favorite Paint Colors

.
Kleurinspiratie vanaf je tablet

Met bovenstaande apps doe je heel eenvoudig kleurinspiratie op vanaf je tablet. Vooral wanneer je tussen het klussen en verven door gebruik maakt van één van deze apps is het verstandig de tablet goed te beschermen. Er bestaan zowel tablethoezen die voor verschillende modellen geschikt zijn als hoezen voor specifieke type tablets, zoals de Sony Xperia Z tablethoes en de Microsoft Surface RT hoes. Hoe dan ook: goed beschermen, want het zou zonde zijn als er een blik verf overheen valt ;-)0 reacties op “3 apps voor kleurinspiratie in huis”