5 tips voor een knusse slaapkamer - Stripesandwalls.nl
22 februari 2018

Als er één ruimte in huis knus moet zijn, dan is het de slaapkamer. Al met wat kleine decoratieve items creëer je een fijne sfeer. Deze items mogen voor een knusse slaapkamer in elk geval niet ontbreken.

Tip 1: kussens, veel kussens
Het ligt een beetje voor de hand, maar het is gewoon waar: een slaapkamer wordt meteen een stuk knusser met een heleboel kussens op bed. Je mag best verschillende formaten, stoffen en prints met elkaar mixen. Ga voor een aantal ‘aaibare’ exemplaren, dat maakt het natuurlijk nóg knusser. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fluweel, deze stof is op dit moment erg populair! Je vindt dit soort decoratie online.

Tip 2: sprei op het bed
Net zoals kussens is een sprei een must voor een knusse slaapkamer. Je kunt met een sprei alleen het onderste gedeelte van het bed bedekken of hem helemaal tot boven doortrekken. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker dat een sprei wat speelser wordt opgedekt; het hoeft allemaal niet meer zo strak. Kies een sprei die goed matcht bij het dekbedovertrek en de kussens.

Tip 3: warm vloerkleed
Niets is lekkerder dan met je blote voeten op een warm kleed stappen als je uit bed gaat. Een vloerkleed naast het bed is dan ook echt een aanrader. Het is niet alleen aangenaam aan de voeten, maar het oogt ook ontzettend knus.

Tip 4: sfeervolle verlichting 
Verlichting is in de slaapkamer erg belangrijk, het is namelijk een echte sfeerbepaler. Peertjes langs het bed zijn daarnaast ook handig wanneer je nog even een boek wilt lezen of ’s nachts als je in het donker wakker wordt en uit bed moet. Een andere leuke en eenvoudige manier om sfeerlicht aan de slaapkamer toe te voegen is een lichtslinger in een grote glazen vaas.

Tip 5: planten
Als je aan een knusse slaapkamer denkt, denk je al snel aan warme en zachte materialen. Maar ook planten kunnen veel sfeer geven aan een ruimte in huis. Helemaal in de slaapkamer zorgt groen voor een rustige sfeer.

Op zoek naar nog meer slaapkamer-ideeën

Getagd met: , ,


0 reacties op “5 tips voor een knusse slaapkamer”